Oblíbené články

Bokashi - slavná značka v Indonesii

Gede Ngurah Wididana, prezident ředitel Pak Oles Group
    Gede Ngurah Wididana, ředitel Pak Oles Group 

Bokashi pochází z japonštiny. Bokashi znamená fermentaci organických materiálů technologií EM (Effective Microorganisms). EM je fermentační technologie využívající účinné mikroorganismy, z kvasinek, laktobacilů a fotosyntetických bakterií, kterou objevil Prof. Dr. Teruo Higa z University of the Ryukyus, Japonsko.


Slovo Bokashi se používá pro organické hnojivo fermentované pomocí technologie EM od roku 1980. Organické materiály ve formě koření nebo léčivých rostlin fermentovaných pomocí technologie EM se také nazývají Bokashi.

Bokashi Oles Oil je výsledkem vývoje produktu Lengis Arak Nyuh, který poprvé vyráběl pro rodiny a komunity Dadong Bandung v Bengkel Village, Busungbiu, Buleleng, od roku 1900. Lengis Arak Nyuh, který se jednoduše vyrábí, zlepšil kvalitu surovin, řízení výroby a výrobní technologie využívá technologii EM, takže je schopna produkovat kvalitní produkty a může být vyvinuta v průmyslovém měřítku. Kromě toho Bokashi Topical Oil vyrábí PT. Pak Oles Tokcer působí od roku 1997 a prodává se po celé Indonésii.

Bokashi Topical Oil se postupně vyvíjel podle předpisů Ministerstva zdravotnictví a Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv, až se stal největším produktem na Bali. Spolu s rozvojem cestovního ruchu na Bali, internetových technologií a sociálních médií se Bokashi Oles Oil stává stále známější a známější mezi lidmi v Indonésii i v zahraničí.

Produkty Bokashi Topical Oil několikrát změnily obal v designu lahví a obalových krabic, aby byly atraktivnější. Výměna obalu byla provedena prostřednictvím designové soutěže, které se zúčastnila umělecká a kreativní komunita.

S nástupem generace mileniálů v interakci a komunikaci prostřednictvím sociálních médií je Bokashi Topical Oil stále více aktivně komunikován prostřednictvím sociálních médií kreativním týmem, týmem digitálního marketingu a týmem sociálních médií, takže Bokashi Topical Oil může proniknout na trh tisíciletí. Marketingové hnutí a představení produktu dostaly marketingový slogan: "Bokashi Oil Penetrates Millennials."

Produkty Bokashi Oil jsou registrovány ve dvou registracích, a to jako externí léčivá tekutina a vnitřní léčivá tekutina. Bokashi Topical Oil pro externí léčivé tekutiny je registrován jako rostlinný olejový produkt (jamu) s kódem POM TR 122662321 u Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv. Mezitím jsou Bokashi Oil Drops pro vnitřní léčivé tekutiny registrovány jako rostlinný olejový produkt (jamu) s kódem POM TR 113628311.

Spolu s průmyslovým rozvojem byly produkty Bokashi vyvinuty jako Bokashi Honey, Bokashi Balm a Bokashi Roll On. Pět typů produktů Bokashi získalo poměrně vysokou odezvu na trhu. Jméno Pak Oles jako vynálezce produktu Bokashi se také stalo docela známým na Bali a v Indonésii.




Pro podporu zahraničního marketingu je značka Bokashi registrována v EU . Pokud jde o výslovnost, jméno Bokashi (vyslov "bokasí") se v Evropě prodává lépe než Pak Oles. 

S logem Bokashi jsou spotřebitelé ubezpečeni o kvalitě produktů Bokashi, které kupují nebo používají. Logo Bokashi také právně chrání produkty Bokashi kolující na trhu, aby veřejnost získala právní ochranu a jistotu pravosti produktu.

V České republice a na Slovensku koupíte Bokashi Oil v e-shopu FAJN Byliny.CZ  nebo FAJN Byliny.SK

Okomentovat

Novější Starší