Oblíbené články

Podpůrná léčba rakoviny - bylinky



Článek "Podpůrná léčba rakoviny pomocí bylinek" je souhrnem rad známého českého bylinkáře. Jméno neuvádím, abych mu nezpůsobil potíže, protože v EU se nesmí psát, že bylinky léčí jakoukoliv nemoc. A co takové tvrzení, že mohou být úspěšné i v onkologické léčbě. To už je úplně nemožné v EU napsat. Dle úředníků v EU jsou bylinky, cituji: "doplňky stravy, které za určitých okolností mohou přispět k normálnímu stavu organismu.
Já nežiji v EU a tak si (zatím) můžu psát co chci. Je jen na čtenáři jak s těmito informacemi naloží.


Úmyslně píšu v nadpisu "podpůrná" a nikoliv "alternativní" léčba rakoviny.
Problematika onkologických onemocnění je nesmírně široká a složitá, záleží na zdravotním stavu pacienta, jeho věku, na zasaženém orgánu, včasnosti záchytu nemoci, na výskytu metastáz atd. Hlavní slovo má lékař, konečné rozhodnutí je pouze v rukou pacienta. Pokud lékaři doporučují operativní odstranění nádoru a je pravděpodobné, že tato operace nezrychlí průběh nemoci, není důvod tento zákrok odmítat.

Imunostimulační léčba nepřináší žádná rizika, bohužel je vhodná pouze u některých typů nádorů.

Chemoterapie, biologická léčba, hormonální léčba, ozařování (radioterapie) – rozhoduje se pacient po poradě s lékařem. Někteří vyléčení pacienti tvrdí, že je chemoterapie „málem zabila“ a že by nemoc zvládli pouze léčivými rostlinami, oleji a dalšími alternativními postupy. V některých případech to je skutečně možné, ale nelze na to v žádném případě spoléhat. 

 Fytoterapie (léčba bylinkami) hraje nezastupitelnou roli v prevenci, při prekancerózních stavech, jako léčba podpůrná a také je vhodná pro ochranu orgánů (zejména jater) před vedlejšími účinky klasické léčby.

Při chemoterapii pijeme až 3x denně čaj z bukvice lékařské a dvouzubce trojdílného rovným dílem, pokud je to jen trochu možné, pojídáme na tříštivém kávomlýnku čerstvě rozdrcená semena ostropestřce mariánského smíchaná s tučným tvarohem (po 14 dnech v ledničce se drcená semena kazí, olej žlukne a mohou se tvořit karcinogenní mykotoxiny). Může být i kvalitní za studena lisovaný 100% olej z ostropestřce.
Vhodné je i užívání 100% oleje z rakytníku. Při ozařování preferujeme potírání popálené pokožky také olejem z rakytníku, sovětská armáda ho měla v zásobách tisíce tun pro ošetřování vojáků po ozáření v případě jaderného konfliktu. Pokud je třeba, doplňujeme vitaminy a minerály, pokud možno přírodní formou.

 Alternativní bylinková léčba.

Pokud je pacientem snášena, může probíhat současně s klasickou léčbou.
Základem pro každou z diagnóz je přípravek O-stop spolu s dalšími přípravky cílenými na zasažený orgán. O-stop prokazatelně likviduje plísně, většinu virů, některé bakterie a je pravděpodobné i jeho cytostatické působení. I po užití samotného O-stopu jsou známy případy remise (zmenšení) neoperabilního nádoru. Laboratorně máme potvrzenu normalizaci prekancerózních stavů u děložního čípku (původně limitní hodnoty při cytologickém vyšetření) a prostaty (snížení původně nadlimitního PSA pod limit). Věřím, že může být přínosem i u dalších diagnóz.  

Plíce
O-stop + Onko A + plicní adaptogen Gynostemma, případně i tinkturu Čaga.
Nádor může prorůstat do hrudní stěny, bránice či velkých cév, možnost metastáz. Vnější rizikové faktory: kouření (i pasivní), vdechování azbestu, uhelného prachu, zplodin hoření, chemikálií (nikl, arzen, chrom, beryllium), ionizující záření, trvalý stres. 

Prsa
O-stop + Onko B-E + adaptogen ženských orgánů Chřest.
Tento typ nádoru metastázuje do lymfatických uzlin, jater, kostí, mozku a plic.Rizikové faktory: hormonální nerovnováha, ve většině případů u žen starších 40 let (u mužů se nemoc vyskytuje velmi vzácně). Vliv na vznik nemoci má i délka období, po které je žena vystavena vlivu vlastních estrogenů – tedy od prvního menzes po přechod. Z doby se odečítá těhotenství (tedy čím více dětí, tím menší riziko onemocnění). Z vnějších faktorů to je hormonální doplňková léčba a hormonální antikoncepce, zvláště pokud byla nasazena již v pubertě. Při rodové predispozici přichází v úvahu profylaktická mastektomie. Zvýšené nebezpečí plyne i z používání antiperspirantů (síran draselno-hlinitý). Toxický hliník obsažený ve sloučenině se snadno vstřebává do žiletkou narušené pokožky podkožní jamky, splní svůj úkol (tedy stáhne potní žlázy) a zamezí tak vylučování odpadních látek ven z těla. Ty se pak mohou hromadit v lymfatických uzlinách a už je jen krůček k vypuknutí závažné nemoci. Antiperspiranty je možno nahradit použitím deodorantů bez obsahu hliníku nebo pomocí parfémů z přírodních silic a olejů. Jako preventivní opatření se nabízí substituční fytoestrogenová terapie směsí Estrofit. 

Děloha
O-stop + Onko BE + adaptogen ženských orgánů Chřest, případně i tinkturu Čaga.
Nádor metastázuje do plic, jater a kostí. Rizikové faktory jsou stejné jako u prsou, navíc riziko zvyšuje kouření, obezita, cukrovka, žena z vyšších společenských vrstev. Věk pacientek je obvykle do 65 let.

Vaječníky
O-stop + MyCyst + adaptogen ženských orgánů Chřest, případně i tinkturu Čaga.
Na vaječnících se začínají tvořit prekancerózní cysty, které řešíme přípravkem MyCyst. Karcinom se může šířit na dělohu, vejcovody, střeva a pobřišnici. Rizikové faktory jsou stejné jako u prsou. Věk pacientek je obvykle nad 50 let. 

Děložní čípek
O-stop + Onko BE.
Zde je příčina vzniku zcela odlišná, je jí lidský papilomavirus (podobný tomu, který způsobuje bradavice). Přenáší se pohlavním stykem. Rizikovými faktory je časté střídání partnerů bez použití kondomu a brzy zahájená sexuální aktivita. Může se šířit do oblasti konečníku a močového měchýře, metastázovat do plic, kostí a jater. 

Žaludek
O-stop + Onko F + adaptogen žaludku Lékořice.
Může se šířit prorůstáním přes stěnu žaludku do okolních orgánů, metastázovat lymfou do uzlin, nebo krví do jater, plic a kostí. Rizikové faktory: žaludeční vředy (příčinou může být Helicobacter pylori), nevhodná strava s množstvím konzervačních látek, aflatoxiny, chronické záněty žaludku, pálení žáhy, kouření, stres. 

Ledviny a močový měchýř
O-stop +Onko G 
Vnější rizikové faktory: kouření (i pasivní), obezita, působení aminů (průmyslové chemikálie obsažené např. v pryži, ale i v lécích proti bolesti s obsahem fenacetinu). Pomocí krve metastázuje do kostí, plic a CNS. Může se šířit i mízním systémem. 

Prostata
O-stop + Onko H
Nádor může metastázovat do okolních kostí. Rizikové faktory: po 60. roce života dochází u mužů ke změnám poměru estrogenu a testosteronu, tedy mužská hormonální nerovnováha. Některé výzkumy ukazují na vliv plísní, či na vápenaté krusty vznikající po delší době sexuální abstinence. 

Játra
O-stop + Onko I + adaptogen jater Rdesno mnohokvěté.
Většina nádorů je způsobena metastázami z jiných orgánů (sekundární karcinom) a to zejména z plic, prsu, žaludku, tlustého střeva a konečníku. Játra bývají postižena poměrně často díky tomu, že jimi protéká krev z trávicího traktu. Rizikovými faktory primárních karcinomů jsou alkoholismus, infekce virem hepatitidy typu B a C a hepatotoxické látky, např. aflatoxin (toxiny plísní). 

Lymfa (krev a uzliny) 
O-stop + Onko J + adaptogen lymfatického systému Rdesno mnohokvěté.
Příčinou by mohly být některé virové a bakteriální nákazy (např. vir Epstain-Barrové u Hodgkinovy nemoci). Napadeny jsou lymfatické uzliny, slezina, kostní dřeň a brzlík. 

Slinivka 
O-stop + Onko K
Karcinom vzniká většinou v kanálcích, kterými prochází pankreatické šťávy. Rizikové faktory: 60+, muž, kouření, chronický zánět slinivky, některé chemikálie a dlouhodobá konzumace potravin bohatých na tuky. 

Střeva
O-stop + Onko L
Většinou v posledním úseku tlustého střeva (sestupný tračník, esovitá klička, konečník). Rizikové faktory: alkohol, nevhodná strava (nedostatek vlákniny), tučná strava, uzeniny, smažená a grilovaná jídla, slaná jídla, obezita, absence pohybu, zácpa, zánětlivá onemocnění – hlavně ulcerózní kolitida.

Varlata 
O-stop + adaptogen mužských orgánů Rdesno mnohokvěté.
Rizikové faktory: nejsou známy, častější výskyt u mužů z vyšších společenských vrstev, v úvahu připadá i promiskuita. Metastázy do mízních uzlin, plic a jater. Dalším onemocněním je rakovina penisu, v našich podmínkách velmi vzácná, v Africe a Jižní Americe výskyt 20x častější, pravděpodobně souvisí s hygienou, nejrizikovější skupina 60+, může prorůst do lymfatických uzlin v tříslech a šířit se dál do těla. 

Jícen 
O-stop + Onko N + adaptogen trávící soustavy Dang-shen.
Rizikové faktory: kouření a konzumace tvrdého alkoholu jsou dva nejvýznamnější rizikové faktory vzniku dlaždicobuněčného nádoru jícnu. Kombinace silný kuřák a silný piják zvyšuje riziko onemocnění až 100 krát. Rizikovým faktorem pro vznik adenokarcinomu jícnu je tzv. refluxní ezofagitida („pálení žáhy“), při které dochází k návratu trávicích šťáv ze žaludku do jícnu a dále obezita. Může prorůstat do dýchací trubice, žaludku, cév a nervů v okolí jícnu a pomocí mízy a krve metastázovat do plic, jater, mozku a kostí. 

Mozek 
O-stop + přípravek z rostliny schopné opravit DNA - Kustovnice.
Líh s rozpuštěnými účinnými látkami snadno prostupuje hematoencefalickou bariérou. Rizikové faktory primárních nádorů mozku: do 5 let, 60 +, kouření, genetické mutace, chemická zátěž (polychlorované bifenyly, vinylchlorid), radioaktivní záření, viry. Sekundární nádory vnikají metastázemi např. z plic, prsů, ledvin a kůže (maligní melanom – nádor z mateřského znaménka).

Retroperitonea (předpáteří) 
O-stop + Onko P
Projevuje se bolestí v oblasti zad, jsou chybně nasazovány masáže a obstřiky, hrozí nebezpečí z prodlení a to zvláště u mladých mužů. 

Krev (leukemie)
O-stop + Onko R.
Leukémie je zhoubné bujení bílých krvinek, které může vycházet z kostní dřeně nebo z lymfatického systému. Rizikové faktory: viry, radioaktivní záření, kouření, benzen, toluen, pesticidy.

Metastázy 
v případě metastáz (i jako prevence) podáváme Blokátor.
Rakovina kostí, jater či mozku je ve většině případů rakovinou sekundární z důvodu pohybu patogenních buněk krevním či lymfatickým řečištěm – tvorbou metastáz.


Pravděpodobně nejpropracovanější (včetně diagnostických metod) a nejúčinnější přírodní přípravek vyvinul docent Dolejší pod názvem IRISAP.
Bohužel již není na našem trhu, ale určitě stojí za to si přečíst knihu docenta Dolejšího „Konec strachu“, ve které jsou popsány jak pravděpodobné příčiny vzniku nemoci, tak nepopiratelné úspěchy tohoto přípravku při léčbě různých druhů zhoubných nádorů.
Kniha Konec strachu je už dávno vyprodaná a těžko se shání i v antikvariátech.
Metoda Ivana Dolejšího je stručně popsána ve druhé kapitole knihy Nespěchejte do rakve od Tomáše Kašpara. Ani v jedné knize není popsáno složení přípravku IRISAP.

Okomentovat

Novější Starší